Oldalak

2014. február 7., péntek

Sütőben sült fánk

Hamarosan itt a Farsang és mint mindenki én is nekikezdtem a sütésnek, mégpedig fánkot. Hiszen egy farsang sem lehet fánk nélkül.Nem csak olajban tudunk sütni finom fánkot, hanem sütőben is! Nem minden recept tökéletes, de kijelenthetem, hogy ez az. Nagyon puha és a külseje meg finom friss és ropogós. Mi házi alma dzsemmel ettük és úgy még jobb és intenzív íze volt.





Hozzávalók:
*390 g liszt
*65 g porcukor
*20 g friss élesztő
*1 dl tej
*5 db tojássárgája
*1 kk. só
*porcukor+vaj+fahéj

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót beletesszük egy tálba és az élesztős tejet is beleöntjük. Addig gyúrjuk míg könnyed tésztát nem kapunk. Ezt 1-2 órán át hagyjuk kelni. Majd kb 2 cm vastagra nyújtjuk és nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk, majd a belsejét is szaggassuk ki. Tegyük sütőpapírra és hagyjuk negyed órát még kelni. Végül 180 fokon 8-10 percig sütjük (míg aranybarna nem lesz). Kicsit megkenjük vajjal, majd fahéjas porcukorba forgatjuk vagy rászitáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése