Oldalak

2014. február 18., kedd

Ostyás őzgerinc

Hihetetlenül finom és egyszerű. 5 perc alatt készen van. Régi recept ami ismét a kezembe került. Mamám kiskoromba csinálta a nővéremnek és nekem mikor édességért vágytunk. Az internetes recept tojással írja, de mi nem szeretjük ha a tojás nincs egy kicsit megfőve, mert a tojásnál erre is figyelni kell, hog nyersen ne csak ne együk meg. Ezért kicsit át lett alakítva és így még finomabb.


Hozzávalók:
*1 főzés nélküli csokis puding (Aranka)
*1 főzés nélküli mogyorós puding (Aranka)
*25 dkg rama
*20 dkg porcukor
*kevés tej
*1 csomag ostya

A margarint és a porcukrot összeolvasztjuk. Én kevesebb porcukrot tettem bele, mert 20 dkg nekem sok volt, de aki éhes szájú beleteheti az egészet. Ha összeolvadt, beletesszük a a pudingokat és kézi habverővel összekeverjük, majd teszünk bele egy kevés tejet, hogy lágyabb legyen. Végül az ostyalapokat beletördeljük és beleforgatjuk a masszába. Az őzgerinc formát folpakkal kibéleljük és az ostyás krémet beletesszük. Hidegre tesszük, hogy megdermedjen. Mikor elég kemény lesz kivesszük a formából és lehet is vágni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése