Oldalak

2014. február 22., szombat

Mi kerül a muffin tetejére?

Nagyon sokan kérdezték már, hogy mit teszek a muffin tetejére. Így gondoltam egyszerűbb ha ide leírom és bármikor elérhető lesz. Nem nehéz elkészíteni csak ügyelni kell rá, hogy ne folyjon szét. Lehet pudingosat, vajasat vagy habosat is készíteni. Ha kész a krém habzsákba töltjük és már kész is. A muffin szélétől beljebb kezdjük és nyomunk rá egy körgyűrűt, majd a gyűrűtől beljebb is elkezdünk egyet aminek már csúcsot is nyomunk. Így szép magas lesz és nem borítjuk be az egész muffint pudinggal, mert az már sok lenne.

Pudingos
Ez a kedvencem mert finoman érződik benne a puding íze és nem túl édes sem.

*1 csomag pudingpor
*3 dl tej
*fél-1 ek liszt
*10 dkg cukor
*10 dkg vaj
*1-2 dl hulala

A pudingot és a lisztet összekeverjük és a tejjel elkeverjük majd teszünk bele 1-2 ek cukrot és feltesszük a tűzre főni. Ha kész lehűtjük. Mikor megkeménykedett a cukros vajjal habosra keverjük. Majd a felvert habtejszínt is hozzákeverjük ízlés szerint.

Vajas
Nem nagyon szoktam használni muffinra, mert nekem édes, ha meg nem teszek bele elég cukrot akkor meg vaj íze van. De ki lehet próbálni. Ehhez csak a vajat és a cukrot keverjük össze. A lényeg hogy ugyanannyit tegyünk mind a kettőből.

Habos
Pudingos krém előtt ez volt a kedvencem, mert a hulala habnak van egy különleges édes íze amit én imádok. Lehet színezni, mert fehér a színe és olyan színt kapunk amit szeretnénk. A habo alaposan felverjük habfixálóval és készen is van.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése