Oldalak

2014. január 7., kedd

Vendégváró malacok

A sok ital mellé jól esik egy kis sós. Ilyenkor mindenki készül valami kis rágcsával, mint például a sós rúd, sonkatekercs és pogácsa. Mi kis malackákkal köszöntjük az új évet, hogy szerencsét hozzon nekünk és sikeres évünk legyen.

Hozzávalók:
*50 dkg liszt
*25 dkg margarin
*2 dl tejföl
*2 db tojássárgája
*4 dkg élesztő
*ízlés szerint só, én egy evőkanálnyit tettem bele
*csipet cukor
*1 tojás a kenéshez
*egész fekete bors

Az élesztőt nem kell felfuttatni, hanem a többi hozzávalóhoz morzsoljuk. Majd jó alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva fél-1 órát pihentetjük. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk, ez lesz a malac feje nekem 12 lett. Kisebb szaggatóval 24 kört szaggatunk, 12 db lesz az orra és 12db-ot félbevágunk és ez lesz a malac füle. Ha készen vagyunk összerakjuk őket. A fejeket megkenjük tojással és rátapasztjuk az orrokat, majd fogpiszkálóval megcsináljuk az orrát is. Füleket is feltesszük, de jól nyomjuk oda, mert könnyen lepotyog. Majd megkenjük a fület és az orrot is tojással, végül borsot nyomunk a szemének. Ezt természetesen nem esszük meg, és könnyen le is potyognak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése