Oldalak

2013. november 12., kedd

Olasz fánk


Hozzávalók:
*25 g élesztő
*200 ml langyos tej
*45 g porcukor
*300 g liszt
*csipet só
*1 tojás, könnyedén felverve
*40 g olvasztott vaj
*finom szemcséjű cukor és egy kevés fahéj

A tésztához a tejet meglangyosítjuk és elmorzsoljuk benne az élesztőt és rászórunk egy teáskanálnyi cukrot. A lisztet az élesztővel, a maradék tejjel, cukorral, sóval és a tojással átgyúrjuk, amikor felülete fényes és sima, takarjuk le konyharuhával és pihentessük egy órát. Egy deszkát szórjunk meg liszttel és gyúrjuk át a tésztát rajta, majd evőkanál segítségével szúrjunk ki kis adagokat. enyhén lisztezett kézzel gömbölyítsük ki, majd pihentessük még 30 percet őket. Forró olajba süssük ki, csepegtessük le papíron és még melegen forgassuk fahéjas cukorba.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése