Oldalak

2013. november 19., kedd

Majonézes krumpli

A karácsony a kedvenc ünnepem, de ki nem szereti?! Hisz együtt a család, mindenki boldog és van sok sok finomság. Nagyon szeretem mikor csak a szűk család van otthon, a tv-ben karácsonyi filmet vetítenek és mi csak sütögetünk.
Itt az én kedvenc krumplis receptem. Mindig mikor ünnepelünk valamit, névnapot vagy szülinapot, de még karácsonykor is kell ilyet csinálni. Jól lehűtve isteni finom. Karácsonykor olykor olykor megesik, hogy este belopózom a kamrába és nekiállok enni. Igaz karácsony után megy a koplalás mert annyi étel szokott lenni, hogy még a szemnek is sok! Persze mikor jönnek a vendégek és felszolgáljuk a fogásokat,mindenki néz hogy hova lett a majonézes krumpli fele, én meg csak nézek jobbra és balra:)



Hozzávalók:
*tejföl
*1 tubus majonéz
*só, bors és pici cukor
*kevés mustár
*krumpli
*vegeta
*vöröshagyma
*lilahagyma

Megcsináljuk a majonézes mártást. A tejfölt, majonézt, mustárt összekeverjük, ízesítjük és a hűtőbe tesszük.A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, majd vízbe tesszük és feltesszük főni. A vöröshagymát kockára vágjuk és beletesszük a vízbe majd ízesítjük a vegetával,. Puhára főzzük, végül leszűrjük. A lila hagymát apróra vágjuk és picit megszórjuk sóval, majd félretesszük 10 percre. Ha letelt az idő kinyomkodjuk a hagymát és a mártásba tesszük a krumplival együtt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése