Oldalak

2013. november 4., hétfő

Savanyú krumplileves


Hozzávalók:
*krumpli
*1 fej hagyma
*szalonna
*lecsókolbász
*kolbász
*babérlevél, só, pici cukor, vegeta, pirospaprika
*1 ek liszt
*1 ek zsír
*tej
*ecet

A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. A vizet feltesszük főni és beletesszük a krumplit. Sózzuk, vegetázzuk és beleteszünk egy pici cukrot és egy babérlevelet. Hagyjuk főni. A hagymát apró darabra felvágjuk és beleszórjuk a levesbe, majd a héjától megfosztott kolbászt, lecsót is beletesszük. A szalonnát apró darabokra vágjuk és ezt is beletesszük. Hagyjuk főni, amikor a krumpli megpuhult csinálunk rá egy rántást. A zsírt felolvasztjuk és beletesszük a lisztet jól kikeverjük és teszünk hozzá egy kis pirospaprikát, végül felöntjük tejjel. Teszünk hozzá egy kevés levet a krumpliról, majd az egészet beleöntjük a levesbe. Hagyjuk, hogy főjön még egy kicsit majd elzárjuk. Ízlés szerint teszünk bele ecetet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése