Oldalak

2013. november 23., szombat

Csábos almatorta

Mivel ősz van és annyi az alma ezért elkezdtem gyártani az almatortákat, hogy fogyjon.  Elsőre nem sikerült mert elromlott a sütő. Szidtam is eléggé, de áttérve nővéremhez, ott istenien sikerült. Szóval kellett még süssek többet, mert nagy a család!



Hozzávalók
*22 dkg vaj
*3 db tojás
*35 dkg liszt 
*1 tk sütőpor
*2 tk őrölt fahéj
*17 dkg cukor
*3 db közepes alma  
*10 dkg dió 
*3 ek baracklekvár 

A vajat olvasszuk fel, és ha kihűlt a tojásokkal keverjük össze. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a cukrot egy tálban keverjük össze. Vágjunk 2 almát nagyobb dararabokra és a dió felével együtt keverjük a lisztbe. ( de úgy könnyebb kicsit, ha a tojásos keverékhez hozzáadom a liszteset és majd csak utána teszem bele a diót és az almát. Így könnyebb kavarni!). Öntsük a vajas tojásos keverékhez a lisztet, dolgozzuk össze, és kanalazzuk egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába ami ki van bélelve sütőpapírral. A maradék almát vágjuk vékony szeletekre, rakjuk a tortára, és szórjuk rá a maradék diót is.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 50-60 percig. Hagyjuk a formában kb. 5 percig, majd vegyük ki, és a felmelegített lekvárral kenjük meg a tetejét.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése