Oldalak

2013. november 25., hétfő

Gombás sonkatekercs

Ez volt az első étel amit még kislány koromba elkészítettem. Igaz nem nagyon sikerült, de azért ehető volt. A hozzá készült sült krumplit viszont ki kellett dobni, mivel pici és kemény volt:( De azóta kiküszöböltem a hibákat és most már mindig sikerül. Hamar elkészül és laktató étel.


Hozzávalók:
*30-40 dkg gomba
*16-20 szelet sonka
*zsemlemorzsa
*1 tojás
*kevés tejföl, sajt
*1 fej vöröshagyma
*tetejére tejföl és sajt
*vaj

A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk és rádobom a kockára vágott gombát. Lassú tűzön párolom, míg vizet nem enged és a felét el nem fövi. Sózom, borsozom. Mikor kész leveszem a tűzről és félreteszem hűlni. Ha langyosra hűlt beleütöm a tojást és összekavarom. Teszek bele egy kevés tejfölt és sajtot, majd annyi zsemlemorzsát, hogy töltelék szerű legyen. Két sonkadarabot összeillesztek és hosszába, középen beletöltöm a tölteléket. Végül feltekerem és egy kivajazott tepsibe teszem egymás mellé. A tetejét bekenem tejföllel és beteszem a sütőbe, kb 20 percig sütjük. Kivesszük megszórjuk egy nagyadag sajttal és visszateszem, míg aranybarna nem lesz a teteje.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése