Oldalak

2013. október 8., kedd

Paradicsomos húsgombóc


Hozzávalók:
*500g darált hús
*1 nagy fej hagyma
*só, bors
*2 púpos kk. pirospaprika
*kevés rizs
*1 tojás
*1,5 üveg paradicsomlé
*1,5 üveg víz
*pici cukor
habaráshoz:
*olaj
*liszt
*pici pirospaprika

A húst tegyük egy edénybe és szórjuk rá az apróra vágott hagymát, a főtlen rizst, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és szórjuk rá a pirospaprikát, majd a tojással együtt gyúrjuk össze. A paradicsomlevet a vízzel együtt feltesszük főzni. Ízesítjük cukorral és sóval és ha forr beletesszük a húsgolyókat és főzzük tovább. A végéhez közeledve olajat kis lisztel és pirospaprikával összeforralunk és ezt beleöntjük, majd főzzük tovább egy kicsit. Ha túl sűrű tegyünk hozzá vizet és nézzük meg az ízét mert ilyenkor veszíteni szokott belőle.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése