Oldalak

2013. október 3., csütörtök

Fűszeres almás pite muffin


Hozzávalók:
*1/4 csésze cukor
*1/4 csésze alma szósz ( én alma lekvárt hígítottam pici vízzel)
*1 ek. olaj
*1/4 tk vanília aroma
*1 tojás
*1/2 csésze liszt
*1/2 tk. szódabikarbóna
*1/4 tk. sütőpor
*pici só
*1/4 tk. fahéj
*1/8 tk szerecsendió
* pici őrölt szegfűszeg
töltelékhez:
*alma
*4 tk. cukor
*1/4 tk fahéj

A cukrot az almaszósszal és az olajjal keverjük össze. Tegyük bele a tojást, az vaníliát és verjük fel jó habosra. Tegyük bele a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük ki. Muffin papírba adagoljuk ki és süssük 180 fokon 18 percig. Ha kész hagyjuk kihűlni. A töltelékhez az almát vágjuk apró kockára, szórjuk meg a cukorral és a fahéjjal, majd keverjük kicsit össze, hogy mindenhova jusson. Ezután alufóliával takarjuk le és tegyük 30 percre a meleg sütőbe. Vegyük ki és kicsit kavarjuk ismét össze. A kihűlt muffinok közepét kivágjuk, megtöltjük az almás töltelékkel és ehetjük is, vagy a töltelékre rátesszük a kivágott muffinok levágott tetejét és erre nyomhatunk tejszínhabot, hogy befedje a vágást, esetleg karamell szószt is készíthetünk rá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése