Oldalak

2013. október 2., szerda

Füles leves

Tárkonyos csirkeraguleves kapros túrós gombóccal


Hozzávalók:
*csirkemell
*gomba
*zöldség, répa
*1 fej vöröshagyma
*só, bors
*tárkony
*túró
*kapor
*liszt
*rétesliszt
*olaj
*tejföl
*citrom
*tojás
*késhegynyi szódabikarbóna

A hagymát kevés olajon megpárolom és a felcsíkozott csirkemelleket rádobom, fehéredésig pirítom, majd puhára párolom. Ráteszem a répát, zöldséget és hagyom hagy párolódjon tovább. Legvégül a gombát is ráteszem. Felengedem vízzel ízlés szerint sózom, borsozom, tárkonyozom. Teszek bele ízlés szerint pár karika citromot is. Ha megfőtt akkor elkészítem a gombócokat. A túrót megtöröm, teszek bele 1 tojást, szódabikarbónát, búzadarát, vagy lisztet. Sózom és apróra vágott kaporral megszórom. Pihentetem kicsit.Gombócokat formázok és beleteszem a levesbe. Ha megfőttek(nem szét) akkor tejfölös habarást csinálok és elkeverem a levesbe. Hagyom még pár percig főni és kész is.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése