Oldalak

2013. augusztus 24., szombat

Karfiol leves



Hozzávalók:
*karfiol
*sárgarépa
*krumpli
*leveskocka
*só, bors
*liszt
*tejföl
*tojás

A karfiolt darabjaira szedjük és jó alaposan megmossuk. A répát és a karfiolt egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel, majd a tűzre tesszük. Teszünk bele 1 vagy 2 leveskockát és hagyjuk főni. Nem kell sok a karfiolnak. Ha nem elég sós akkor tegyünk bele még és egy kis borsot is. Ha már majdnem puha a  karfiol beletesszük a krumplit is és csinálunk rá habarást. A liszthez teszünk egy kis hideg vizet és csomómentesre keverjük. Majd adunk hozzá még egy kis vizet, hogy palacsinta tészta szerű legyen, végül adunk hozzá tejfölt. Ezt a habarást beleöntjük kevergetés mellett a levesbe. Mikor már elég puha a karfiol. Csinálunk galuskát tojásból, lisztből és sóból és ezt is hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez. Mikor megfőtt a galuska akkor elzárjuk a gázt és már tálalható is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése