Oldalak

2013. június 22., szombat

Madártej

Ha elmegyek egy cukrászda előtt mindig azon gondolkozom van e madártej és van e rajta fahéj. Szerencsére van a közelben egy olyan cukrászda ahol van ilyen édesség. És mikor a közelben vagyok mindig veszek egy adaggal, ami sajnos nem elég mert annyira finom. Ezért úgy gondoltam, hogy csinálok itthonra de nem kicsit, hanem sokat, és nem csak nekem fog jutni, hanem a családnak is.

Hozzávalók :
*1 liter tej
*fél rúd vanília
*6 tojás
*12 dkg porcukor
*fél dl rum ( elhagyható)

A tejet a vanília rúddal felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjébe 2 ek. cukrot teszünk, majd habosra verjük. A fehérjéből galuskát formálunk és a forró tejbe mártjuk. 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük. A tejből kiszedjük a rudat. A tojássárgáját keverjük ki a porcukorral, öntsük hozzá a tejet, és gőz fölött sűrűre főzzük. Öntsük egy mély tálba és tegyük rá a galuskát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése