Oldalak

2013. május 30., csütörtök

Madeleine

Gimnáziumi éveim alatt francia nyelvet tanulta, és abban is volt részem, hogy kimehessek Franciaországban is. Amíg kint voltam, megkóstolhassam egy nagyszerű édességet a madeleint. Hazafele az úton megálltunk egy supermarketba és ott vettem egy zacskós madeleint. Persze fél csomaggal egyből elfogyott, a másik felét meg nővérem könyörögte ki magának:) Azóta keresek egy receptet ami ugyan olyan finom, mint a franciáké. Egyszerű, finom és nagyszerű is.


Hozzávalók:
*14 dkg cukor
*2 egész tojás és 1 tojás sárgája
*14 dkg liszt
*14 dkg vaj
*fél citrom héja
*1 tk citromlé
*1 kk sütőpor
*icipici só
*2-3 csepp vanília aroma

A cukrot a tojásokkal nagyon-nagyon habosra keverjük. 
Hozzáadjuk a citrom héját, a citromlevet és az aromát. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzákeverjük a tojásos krémhez. Végül belekeverjük a felolvasztott lehűtött vajat. A madeleine formát kicsit kivajazzuk, megtöltjük a masszával, és 190 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése