Oldalak

2013. május 31., péntek

Sajtos keksz

Sok, sós, sajtos...!

Keresztlányom 1. születésnapja közelgett és mint jó keresztanya én is szerettem volna valami finomat készíteni, ha már szeretek sütni. Nem is tudtam mit csináljak, valami olyat szerettem volna amitől nem ragad senki keze, finom és sokan tudnak belőle enni, így lett ez a sajtos keksz ami, nagyon finom.


Hozzávalók:
*20 dkg cheddar sajt
*10 dkg vaj
*1 teáskanál mustár
*1 tojás
*15 dkg liszt
*só

A sajtot lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztából egy kb. 5 cm átmérőjű rudat formázunk, fóliába csomagoljuk és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük (de maradhat akár 1 éjszakára is a hűtőben).
A tésztarúdból kb. 6 mm vastag szeleteket vágunk, és legalább 2 cm távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt élénk aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése