Oldalak

2015. augusztus 31., hétfő

Sajtszósz

Csirkével és baconnel..




Hozzávalók : fél kiló csirkemell, 5 dkg bacon szalonna, 15 dkg trappista sajt, 1 ömlesztett sajt, 2 dl tej, 2 dl főzőtejszín, 2 kanál liszt, olaj, só, bors, szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, 1 zacskó penne tészta.

A csirkemellet kockára vágjuk majd fűszerezzük. Serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd rádobjuk a szalonnát. Mikor kis színt kap és a zsírját is kiengedte akkor rádobjuk a csirke kockákat is és hagyjuk sülni. Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy edénybe felforrósítunk kevés olajat és megpirítjuk benne a lisztet, majd levesszük a tűzről és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet és a tejszínt és besűrűsítjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Ebbe beletesszük a reszelt sajtot ,ömlesztett sajtot és a petrezselymet is. A kész sajtos mártásba beletesszük a csirkét és összekeverjük. A tésztát puhára főzzük sós vízben , majd a sajtmártással tálaljuk még melegen.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése