Oldalak

2015. augusztus 31., hétfő

Póréhagymakrém leves

Krémlevesek...
Már több féle leves elkészítésével próbálkoztam,. Ott volt a füles leves, gyümölcsleves vagy a tarhonyaleves, de eddig ez volt nekem a legkönnyebb.




Hozzávalók: 40 dkg póréhagyma ( inkább a fehér része), 2 gerezd fokhagyma, 1 db burgonya, 50 dkg vaj, 3 ek. olívaolaj, 2 db leveskocka, 500 ml főzőtejszín, 1 l víz

A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a leveskockát. A hagymát vékony karikára szeleteljük, a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk.
Az olajat és a vajat elkezdjük hevíteni , majd rádobjuk a hagymát és elkezdjük párolni. Mikor összeesett enyhén megsózzuk és rádobjuk  fokhagymát is, végül felöntjük az előre elkészített alaplével, beletesszük a krumplit és főzzük tovább. Mikor a krumpli megpuhult leturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt és visszatesszük főni. Mikor felforrt elzárjuk. Sajttal és zsemlekockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése