Oldalak

2014. április 2., szerda

Sült túrótorta

Anyukám szokta nekem készíteni ezt a süteményt, mert imádom a túrót. Mindig ha megyünk cukrászdába az első, hogy meglesem, hogy van e sült túrótorta. Mivel már anyu is tud ezért csak megkérem, hogy csináljon és már van is egy egész adaggal. Most teljes kiőrlésű liszttel és meggy nélkül készült.




Hozzávalók:
*2 citrom reszelt héja
*1 tk sütőpor
*50 dkg túró
*3 tojás
*20 dkg cukor
*20 dkg rama
*25 dkg liszt
*1 dl tejföl
*1 cs vaníliás pudingpor
*1 üveg meggybefőtt
*3 ek étkezési keményítő

A lisztet 15 dkg rámával és 10 dkg cukorral, 1 tojással, reszelt citromhéjjal, 1 tk sütőporral és pici sóval összegyúrjuk. Kerek tepsit kikenünk rámával, belisztezzük és belenyomkodjuk a tésztát, hogy a szélén magasabb legyen. Villával megszurkáljuk és kb 15 percig elősütjük. Amíg sül kikeverjük a túrót 5 dkg rámával, 2 tojással, 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás pudingporral, 1 citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral és annyi tejföllel, hogy ne legyen hí a túró. A meggylevet felfőzzük az étkezési keményítővel, majd ha sűrű beletesszük a meggyet is. A tésztára a meggyet majd a túrót tesszük rá. 35 percig sütjük, míg a túró nem kezd barnulni a tetején.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése