Oldalak

2014. április 21., hétfő

Narancsos nyuszi

Várjuk a locsolkodókat és közben készülünk sok sok finomsággal. Nálunk ilyenkor összeül a család és együtt főzzük ki amit szeretnénk. Ebben az évben a csokis muffiné, túrós sósé és a narancsos nyuszié a szerep. Emellett persze helyett kapott a finom főtt sonka és a tojás, de ne hagyjuk ki a tormát is, hiszen nekem nincs húsvét torma nélkül.
Ez a sütemény nagyon illik egy édes reggeli mellé. Ha épp nem sonkára vágyunk, hanem épp édesszájúak vagyunk akkor egy kis lekvár mellé igazán finom. Ez egy angol recept, így minden csészébe (cup) van mérve. Lehet pár forintért háztartási boltba kapni ilyen mérőt, de akinek nincs interneten is ki vannak írva az átváltások.


Hozzávalók:
*4 csésze liszt
*1 csomag száraz élesztő
*3/4 tk fahéj vagy kardamom
*1 1/4  csésze tej
*1/2 csésze vaj
*1/3 csésze cukor
*1/1 tk só
*2 tojás
*1 evőkanál reszelt narancshéj
*1/4 csésze narancslé
narancsos máz:
*2 ek narancslé
*1 ek porcukor
*kevés narancshéj

2 csésze lisztet, élesztőt és a fahéjat összekeverjük. A tejet a vajjal a cukorral és a sóval feltesszük melegedni a tűzre. Ha elolvadt a vaj félretesszük kicsit hűlni. Majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. csomómentesre elkeverjük és hozzáadjuk a többi lisztet a narancs levét, héját és a tojást. Én tettem még hozzá lisztet hogy puha gyúrható tészta legyen, mert kicsit ragadt. 1 óráig kelni hagyjuk, így a duplájára dagad. Majd lisztes deszkán 1cm vastag téglalappá nyújtjuk. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd keresztbe, hogy ne legyenek annyira hosszúak. kicsit megsodorjuk őket, majd meghajtogatjuk nyuszi formára és kis golyót formálunk a farkincáinak. 190 fokon 10-12 percig sütjük. Ha kihűlt a mázzal megkenjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése