Oldalak

2014. március 11., kedd

Rántott karfiol kukoricás rizzsel



Hozzávalók:
*karfiol
*liszt, tojás, zsemlemorzsa
*rizs
*kukorica

A karfiolt darabokra szedjük és sós vagy vegetás vízbe feltesszük főni. Vigyázzunk hogy ne főzzük szét mert nehéz panírozni és még az olajban is fog puhulni. Ha kész leszűrjük és lisztbe tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Végül olajba kisütjük. A rizst közben feltesszük főni a sós karfiol levébe, de lehet friss vízbe is tenni. Ezt is leszűrjük és kukoricát teszünk bele. Tartár mártással tálaljuk.
A mártáshoz agy adag majonézt és kicsit kevesebb tejfölt összekeverünk, teszünk bele kevés mustárt, borsot és cukrot, hogy kihozza az ízét. Ízlésünkhöz igazítjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése