Oldalak

2013. október 21., hétfő

Betyáros bableves


Hozzávalók:
*szalonna
*hagyma
*sertés hús
*só, bors
*pirospaprika
*fagyasztott zöldbab
*zöldség, répa
*krumpli
*2 gerezd fokhagyma
*2 ek. liszt
*3 ek tejföl

A kockára vágott szalonnát kevés olajon megpirítom, rászórom a kockára vágott hagymát és tovább pirítom. Rádobom a kockára vágott húst, sózom, borsozom és fehéredésig párolom. Rászórom a pirospaprikát és jól összekavarom és felengedem egy kis vízzel. Rádobom a fagyasztott zöldbabot, a karikára vágott zöldséget, répát, krumplit a fokhagymát és így főzöm tovább. Mikor megfőtt habarást csinálok rá. A lisztet kikavarom a tejföllel, egy kis leves lével összekavarom és beleöntöm a levesbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése