2013. augusztus 26., hétfő
Több, mint tepsis csirke
Hozzávalók:
*csirkemell
*paradicsom
*paprika
*hagyma
*tejföl
*tejszín
*sajt
*vegeta
A húst én egy nappal sütés előtt szeletekre vágom és befűszerezem a vegetával, hogy finom íze legyen. Beteszem a hűtőbe és csak másnap veszem ki sütés előtt 5 perccel. A hagymát, paradicsomot, paprikát karikára vágom. A tepsit kivajazom vagy olajozom és először a hagymát majd a paprikát végül a paradicsomot teszem bele. Erre a rétegre szépen elosztom a csirkemellet és teszek rá még egy réteg hagymát paprikát és paradicsomot. Ha kész akkor tejszínnel kikevert tejfölt öntök rá, hogy félig ellepje. És alufóliával letakarva beteszem a sütőbe. Addig sütöm amíg a csirkemell puha nem lesz ezt villával nézzük néha néha. Végül leveszem az alufóliát és sajtot reszelek rá, ezt csak addig teszem vissza míg a sajt aranybarnára nem sül. Én rizzsel szoktam tálalni de vegyes zöldségkörettel is finom.
Tipp: Van egy másik változata amikor a 2. réteg zöldséget nem teszem rá hanem fagyasztott vegyes zöldséget kiolvasztok és ezt simán rászórom erre tejszínt öntök és úgy teszem be a sütőbe. A végén lehet rá reszelni sajtot is de elhagyható mert anélkül is isteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése