Oldalak

2013. augusztus 28., szerda

Kekszes meggyes varázs



Hozzávalók:
*25 dkg rama
*15 dkg cukor
*6 tojás szétválasztva
*25 dkg liszt
*1 csomag sütőpor
*meggy+ lé

Krém:
*3/4 dl tej
*4-5 ek. cukor
*250g Rama margarin
*2 csomag vaníliás pudingpor

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra kavarjuk, beletesszük a lisztet és a sütőport végül a tojások kemény habját. A tészta felét egy kivajazott és lisztezett tepsibe símítjuk. A másik felébe teszünk 2 ek. kakaót és 2 ek. tejet, majd a sárga tészta tetejére kenjük, Sűrűn megrakjuk meggyel és betesszük a sütőbe addig amíg barnára nem sül. Ha kész kiszedjük és hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Majd még melegen beleteszünk 1 Rama margarint (250g). Én kevesebbet szoktam bele tenni, hogy ne legyen annyira margarin íze, de az egésszel is finom. Még melegen a kihűlt tésztára kenjük és kitesszük a tetejét háztartási keksszel. Ezt meglocsoljuk egy kevés meggylébe kevert rummal vagy tejes rummal. De vigyázzunk ne csorogjon le csak szívja be a keksz. Erre jön egy adag csokimáz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése