Oldalak

2013. június 21., péntek

Alufóliában sült csirkés baguette

Egy jó nyári napon mi más esne jól vacsorára, mint egy jó laktató szendvics. Hamar elkészül és az íze is finom. Ebben a melegben gyorsan elkészül és nincs is vele sok gond. amíg sül mi ülhetünk a hűvös nappaliban egy pohár borral várva a vendégeket...

Hozzávalók:
*1 hosszúkás baguette
*2-3 gerezd fokhagyma
*5dkg puha vaj
*5dkg majonéz
*só és bors
*1 csokor friss petrezselyem
*grill csirke
*1 ek. oregánó

A kenyeret hosszában kettévágjuk, így kapunk egy alsó és egy felső darabot. A szendvics
krémhez megpucoljuk és összezúzzuk a fokhagymát, összekeverjük a puha vajjal meg a majonézzel, megsózzuk megborsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A fokhagymás-petrezselymes krémmel jó vastagon megkenjük az alsó és a felső darabot. A grillcsirke húst apró falatokra cincáljuk és rászórjuk az alsó darabra, meghintjük az oregánóval és rátesszül a felső darabot. 
Miután összeállt a szendvics kicsit megnyomkodjuk és beletekerjük alufóliába és betesszük a sütőbe 10-12 percre. Ha kész 1-2 percig pihentetjük majd kicsomagoljuk és még melegen felszeljük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése