Oldalak

2014. július 15., kedd

Csirkés-borsós egytálétel

Puffin újabb csodálatos receptje. Imádom a borsót és mivel nyár van borsó szezon is. Kis korom kedvence a rizibizi de most nem  a rizsbe teszem, hanem a főételbe. Mennyei étel ebédre, a különleges fűszertől és a finom zöldségektől. Tartalmas és nagyon finom is.


Hozzávalók:
*1 fej hagyma
*0.5 kg csirkemell
*görög fűszerkeverék
*1 kaliforniai paprika
*2 gerezd fokhagyma
*15 dkg (maroknyi) borsó
*kevés petrezselyemzöld
*olaj, só, bors
*3 dl zöldségalaplé

A csirkemellet kockára vágjuk, a hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk a fokhagymával együtt, a petrezselyemzöldet felaprítjuk végül a paprikát is kockára vágjuk.
A csirkemell kockákat besózzuk és szórunk rá a fűszerkeverékből. Kevés olajon fehéredésig sütjük, végül jénaiba kiszedve fedő alatt pihentetjük. A visszamaradt fűszeres olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a fokhagymát, paprikát és a petrezselymet is. Ráöntjük az alaplevet és pároljuk együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a csirkemellet és 15 percig pároljuk tovább a lében. Végül hozzátesszük a borsót és tovább pároljuk fedő alatt míg puha nem lesz.
Én pirított rizzsel tálaltam, amit olajon megpirítottam és kevés víz és a főétel levével felengedtem. Így adott neki egy pikáns ízt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése