Oldalak

2014. május 21., szerda

Túrós zsemle

Kiskorom egyik kedvenc desszertje. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez zsemle, meg hogy ez ennyire egyszerű. Ha meg marad itthon zsemle akkor tudom is mi lesz belőle és nem fog a nyakamon maradni. Mivel ez egy szikkadt zsemléből van, nem a legfrissebb puhából ! Volt, hogy a túróba tettünk tojást is akkor jobban összeállt és sütöttük is nem volt belőle baj, de jobb szeretem nélküle, mert akkor érzem igazán a finom túró ízét.


Hozzávalók:
*1 csomag túró
*2-3 ek. tejföl
* ízlés szerin t cukor
*4-5 db zsemle
*kevés tej

A zsemlék tetejét levágjuk (mint egy tetőt) és a közepét kikaparjuk. Próbáljuk meg teljesen kikaparni, de vigyázzunk ne legyen annyira vékony sem. A tetejét és a külsejét kicsit belemártjuk a tejbe. Ha nem csináltunk még ilyet, óvatosan kezdjünk neki, mert ha elázik a zsemle nem lesz jó, tartania kell a külsejét.  Ha készen vagyunk sütőpapírra tesszük és megtöltjük a túróval, majd a tetejét is rátesszük. Végül megkenhetjük a tetejét kevés tejföllel, de ez elhagyható. Porcukorral tálaljuk, de finom friss gyümölccsel és fahéjjal is .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése