Kiskorom egyik kedvenc desszertje. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez zsemle, meg hogy ez ennyire egyszerű. Ha meg marad itthon zsemle akkor tudom is mi lesz belőle és nem fog a nyakamon maradni. Mivel ez egy szikkadt zsemléből van, nem a legfrissebb puhából ! Volt, hogy a túróba tettünk tojást is akkor jobban összeállt és sütöttük is nem volt belőle baj, de jobb szeretem nélküle, mert akkor érzem igazán a finom túró ízét.
Hozzávalók:
*1 csomag túró
*2-3 ek. tejföl
* ízlés szerin t cukor
*4-5 db zsemle
*kevés tej
A zsemlék tetejét levágjuk (mint egy tetőt) és a közepét kikaparjuk. Próbáljuk meg teljesen kikaparni, de vigyázzunk ne legyen annyira vékony sem. A tetejét és a külsejét kicsit belemártjuk a tejbe. Ha nem csináltunk még ilyet, óvatosan kezdjünk neki, mert ha elázik a zsemle nem lesz jó, tartania kell a külsejét. Ha készen vagyunk sütőpapírra tesszük és megtöltjük a túróval, majd a tetejét is rátesszük. Végül megkenhetjük a tetejét kevés tejföllel, de ez elhagyható. Porcukorral tálaljuk, de finom friss gyümölccsel és fahéjjal is .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése