Oldalak

2013. szeptember 20., péntek

Almás palacsinta


Hozzávalók:
*2 alma
*2 tojás
*5 dkg vaj
*5 dkg cukor
*3,5 dl tej
*15 dkg liszt
*vaníliás cukor

A vajat felolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk és ezzel együtt is elkeverjük. A kimért lisztet és tejet felváltva belerakjuk. Belekockázzuk az almát is. Végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk. A palacsintasütőt felhevítjük és mikor meleg kicsi olajat teszünk bele, majd öntünk bele egy merőkanálnyi tésztát és lassan megsütjük mind a két oldalát. A palacsinta fordítása után ügyeljünk arra, hogy ilyenkor ragad az alma és kiborításnál nehogy szétjöjjön. A kész palacsintát még melegen fahéjas cukorral megszórjuk és feltekerjük. Én vaníliás pudinggal tálaltam




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése