Oldalak

2013. október 1., kedd

Almás pite

A képen látható üveg kínálótálat a szülinapomra kaptam, és természetesen muszáj volt készíteni rá finomságot, mint ez a finom almás pite.



Hozzávalók:
töltelékhez:
*2 kg alma
*2 ek. kristálycukor
*2 csomag vaníliás cukor
*1 kk. őrölt fahéj (lehet többet is beletenni, csak finomabb lesz)
*1 tojásfehérje
tésztához:
*40 dkg finomliszt
*1 csomag sütőpor
*25 dkg vaj
*12 dkg cukor
*1 csomag vaníliás cukor
*fél citrom
*1 tojássárgája
*1-2 ek. tejföl
tepsi kikenéséhez:
*2 dkg vaj
*2 ek zsemlemorzsa

Az almát megmossuk, meghámozzuk és durvára reszeljük, majd félretesszük míg a tészta elkészül. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a  margarint elmorzsoljuk benne. Ezután a cukorral , a jól megmosott citrom reszelt héjával és kifacsart levével, tojássárgájával és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól kezelhető tészta legyen belőle. Két részre osztjuk. A tésztát kinyújtjuk és a morzsával meghintett tepsibe tesszük az egyiket. A reszelt almát kifacsarjuk, majd a kétféle cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az almás töltelékhez forgatjuk, majd egyenletesen a tésztára halmozzuk. A másik kinyújtott tésztával lefedjük és felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk. 180 fokon 32-35 percig sütjük. Majd megvárjuk, míg langyosra hűl, majd porcukorral meghintjük a tetejét.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése